Hamburgare med baconVar hittar man världens bästa hamburgare? I en kommande tv-serie kommer sportjournalisten Frida Nordstrand att försöka ge svar på den frågan.

Frida Nordstrand är framför allt känd för att ha kommentera Formel 1 och fotboll. Men hon är också Sveriges hungrigaste programledare. Så vad kunde passa bättre än en tv-serie där hon ska äta fyra hamburgare om dagen, för att hitta den bästa burgaren?

4 april sänds det första avsnittet av Världens bäst burgare på TV3 och Viafree. I tv-serien reser Frida Nordstrand, tillsammans med stockholmskrögaren Johan Jureskog, genom USA på jakt efter den bästa hamburgaren. Var de kommer att hitta den återstår att se. Läs mer om säsong två av tv-serien här.

Nordströms sidekick, Johan Jureskog, var med även i första säsongen, som hade ett annat upplägg. Då tävlade han i hamburgar-VM, en tävling som han själv inte hade mycket till övers för.

Det visade sig att tävlingen var ett “Smaka på Stockholm”, fast mycket sämre: feta Floridabor som gått en tvåtimmarskurs för att vara domare i tävlingen som pensionärsnöje. Det var mer fokus på att göra en showburgare vilket jag inte riktigt var med på. Det gick inte bra, och då var man så klart bitter.

I andra säsongen kommer man istället att utmana den bästa burgarkocken i varje stad man besöker.